tag:blogger.com,1999:blog-6603149532309748081.post5611173820674473456..comments2024-03-25T19:08:43.454+01:00Comments on nocne dumania: ostatnie podrygicolorado2811http://www.blogger.com/profile/01558947423289595240noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6603149532309748081.post-89962998267625566382017-09-15T20:18:24.024+02:002017-09-15T20:18:24.024+02:00Ja keczupu nie jadam. Kupnego zwłaszcza, bo wali o...Ja keczupu nie jadam. Kupnego zwłaszcza, bo wali octem, którego nie znoszę i w kuchni nie używam. Chyba, że do mycia zlewu, jak mi kwasek wyjdzie. Co czynię rzadko, bo smród octowy jest dla mnie odrażający. Ten Develey jest ewenementem - zero smrodu i smaku octowego. Występuje także w stonce pod marką Madero, w takim samym słoiczku, ale jest już nieco gorszy w smaku.<br />A konfitury z zielonych pomidorów to u mnie smak dzieciństwa. Robiła Babcia - tak sobie a muzom, bo nikt oprócz mnie tego nie jadł.A teraz robię ja - też sobie a muzom. Ale jak u Babci schodziły, tak i u mnie schodzą, przemycane tu i ówdzie. A dżem nie jest zły. No w ostatecznie - jak z dyni można, z marchewki można, to z pomidorów tym bardziej - w końcu to owoce.colorado2811https://www.blogger.com/profile/01558947423289595240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6603149532309748081.post-84942065762386307742017-09-15T16:49:48.093+02:002017-09-15T16:49:48.093+02:00Pomidory na słodko - czy to czerwone, żółte czy zi...Pomidory na słodko - czy to czerwone, żółte czy zielone to nie dla mnie. Na szczęście nie jestem w takiej desperacji bym musiała. <br />Miałam jeden krzak takich jak piszesz jak piszesz, wprawdzie słodkie ale z piętką pajęczasto zieloną która nie chciała dojrzeć. <br />Poszukam keczup Develeya, dotychczas używałam śladowe ilości keczupu i nie zwracałam uwagi na markę.<br />U mnie truskawki rozrosły się szalenie, wlazły na kompostownik i chyba zostawię je w tym roku na żywiołPellegrinahttps://www.blogger.com/profile/08448329111793185636noreply@blogger.com